Ved brugen af vor hjemmeside accepterer du vore betingelser som beskrevet

Vi bruger cookies til at forbedre brugeroplevelsen på siden og til at huske indstillinger o.s.v.

Denne cookie gemmes på din computer eller andet udstyr i 30 dage. Herefter slettes den automatisk.

Der indsamles ingen personlige oplysninger udover ip-adresse, og der videregives ingen oplysninger til tredjepart

Ip-adresse logges KUN af sikkerhedsmæssige hensyn

Ved login logges Ip-adresse og tidspunkt, og derudover aktiviteter under administration. Ingen af disse oplysninger videregives til tredjepart.

Ved tvivlspørgsmål kontaktes bestyrelsen.

Haglskyde udvalg

Mads Bjerremand tlf. 3036 7875.

Jeppe Astrup Sørensen tlf. 2386 9779

  • Lerdue skydning.

    Til vores klubmesterskab, der som regel afholdes på Langå skydebane, skydes der følgende skydninger:

  • Nordea jæger pokal - som er en 24 duers serie, som kun er for jægere der normal ikke har deres gang på skydebanen.
  • A rækken, som ligeledes er en 24 duers serie, og er for skytter der kommer på skydebanen af og til.
  • Mesterrækken er for vore mest øvede skytter og her skydes en 40 duers serie.
  • Kombi pokalen er 25 duers Nordisk trap og en 24 duers jagtskydning, og det der tæller er det man opnår under sin serie skydning, så det er altså lige meget om man skyder til 24 eller 40 duer, fordi det er de første 24 duer i serien tæller.

Med venlig hilsen
Gudenådalens Jagtforening - Haglskydeudvalget

Riffel udvalg

Riffel udvalg.

Tage S. Nielsen. Tlf. 2122 3262. tsni@outlook.dk

Rasmus Kjeldgaard. Tlf. 3095 1337

Gitte Olesen Nørgaard. Tlf. 5150 5552

Riffelinstruktør

Morten G. Jensen. Tlf. 2035 0449

Salonskydning.

Klub aften i skydekælderen i Bjerringbro idrætspark. Vestre Ringvej 7, 8850 Bjerringbro. Skydebanen er opdateret med elektronisk markering på alle baner, 15 m. 25 m. og 50 m. Tirsdage i februar og marts fra 19.00 til 21.00 I 2024 er der billeder & jagtfortælling hver aften. Der er skydeleder og instruktør. Husk - foreningen har 2 salonrifler til fri afbenyttelse, der kan købes patroner, øl og vand. Der kan indskydes til rågeregulering hver aften. Og vigtigst af alt - ALLE er meget velkomne, medlemmer som ikke medlemmer

Jagtriffel.

Skydningen foregår i ”Brugergruppen i Vindum” som er et samarbejde mellem Bjerringbro, Langå, Hammershøj og Gudenådalens jagtforeninger. Brugergruppen afholder mange skydninger der annonceres samlet og alle riffelskytter er altid velkommen

Natskydning.

Test dit eget natjagts udstyr. Test af blyfri ammonition. I samarbejde med Hunters Point tester vi blyfri kugler, køb nogle få forskellige blyfri kugler og test hvad der skyder bedst i din riffel. Så du er klar til bukkejagten. På riffelbanerne må der benyttes blykugler

Se i kalenderen hvornår vi passer banen


Mørkeskydning i Brugergruppen på Vindum skydebane

Tangevej 16, 8850 Bjerringbro. Den 21. februar og 6. marts kl. 17 til kl. 21. Pris 100 kr. Der er almindelig indskydning fra kl. 17 til ca. kl. 18. Fra kl. 18.15 til kl. 21 er der Natskydning med dit eget lysforstærkende eller termiske natjagtudstyr. Ingen tilmelding. Kom i god tid. Der sælges pølser, øl og vand. Viborg Jægerråds mårhundegruppe er stærkt repræsenteret, der uddeles fiskepiller og ost. Husk embalage. Der lodtrækkes blandt deltagerne om et års SIM kort til et mårhundekamera. Den 6. marts deltager Andy Nielsen fra Nieload med råd og vejledning. Mvh. Brugergruppen. Langå, Hammershøj, Bjerringbro og Gudenådalens jagtfoeninger.

Aktiviteter.

GDJ har flere forskellige aktiviteter at byde på

Feltskydning.

Dette er en skydning i åbent terræn i Karup eller Ulfborg. Der skydes på forskellige vildt figurer og på afstande fra 30 meter til alt for langt. Oplev hvordan sidevind og afstand påvirker kuglens træfpunkt.

Elg- og vildsvinebane.

I sensommeren der en tur til Ulbjerg skydecenter, hvor vi fra samme standplads kan skyde på løbende Elg og løbende gris. Der er også indskydningsbaner.

Der kan skydes til det Svenske Elgmærke, så prøven er bestået før en eventuel elgjagt i Sverige. Medbring rigeligt ammunition. Der uddeles talent pokal, en elgkastestang skænket af Kennel Gudenådalen, til årets dygtigste nye skytte uanset resultat, dernæst bedste øvede skytte der netop ikke opnår elgmærket. Med venlig hilsen Gudenådalens Jagtforening, Riffeludvalget.

Mårhundegruppe Bjerringbro

TSN2024

Koordinator Tage S. Nielsen, GDJ, mail: tsni@outlook.dk

Medlem: Ernst Hansen, BJOM, mail: hansen007@hotmail.com


Vejledning om mårhund:

Mårhunde par går altid tæt sammen og er sjældent over 20 m. fra hinanden.

Årets hvalpe parres ud i september.

Mårhunden er invasiv og derfor uønsket i Europa, den må reguleres døgnet rundt. Mårhunden er nataktiv og ses ikke ofte. Mårhunden kan spille død når den presses. Mårhundegruppen administrerer MMS kameraer udlånt af Jægerrådet i Viborg.

Tegn på mårhund i terrænet.

Spor, se Jægerforbundets ”På sporet af de danske rovdyr” Uld ved grav indgangen om foråret. Latriner - mårhunden skider i bunke, lidt som heste. Byg en baitplads. Fodres der lidt hver dag, vil mårhunden komme tidligere næste nat. Fodres der i større mængde eller automat kommer mårhunden ofte på samme tid. Fodres der kun med hunde- og kattepiller kan baitpladsen laves umiddelbart.

Fodres der med nedkørt vildt, ost eller fiskepiller skal der søges tilladelse hos Miljøstyrelsen ved Mariann Chriel, mail: machr@mst.dk Her skal oplyses koordinaterne på baitpladsens placering. Tilladelsen kommer hurtigt, ofte næste dag. Der skal søges tilladelse til natsigte hos politiet. Tilmeld dig nyhedsbrev fra Miljøstyrelsen på march@mst.dk

Ved konstatering af mårhund

Mårhunden må skydes med eftersøgningslampe eller natsigte. Mårhunde reagerer ikke meget på pludseligt lys. Evt. spørger man en fra mårhundegruppen.

Bait-/foderplads.

Til regulering af voksne dyr

Placeres 10 til 15 m. fra dækning, - for at sikre reaktionstid til et evt. andet skud. Ved en meget brugt veksel. Grav et hul på B. 20 x L. 20 x D. 10 cm. og bland foder og jord, - for at undgå fugle tømmer pladsen. Ca. 5 m. syd for foderpladsen placeres en stolpe til kamera og til fixpunkt om natten, - sol op og ned kan udløse kameraet. 35 m. til max 70 m. nordøst for foderpladsen placeres stigen op mod et træ eller buske, - for ikke at sidde i silhuet. Husk den fremherskende vindretning er syd, sydvest til vest.

Baitplads til hvalpe og ungdyr

Fælder skal tilses morgen og aften. Fælden placeres på en meget brugt veksel, gerne under en busk, nær vand og tildækkes. Der fodres i og omkring fælden, fælden stilles først til fangst når der er aktivitet, - når fælden er stillet skal den jo tilses to gange dagligt. Konstateres der et kuld hvalpe, stilles gerne flere fælder samtidigt, - der er i gennemsnit 11 hvalpe i et kuld. MMS-kamera placeres så den kan ”se” gennem fælden eller fælden udstyres med et ”flag” der kan kontrolleres på afstand.



Fakta om RÆVE OG MÅRHUNDE

Jagt og fiskeri udvalg

Kurt Kristensen tlf: 22326707.

Jimmy Sørensen tlf: 50974134

Under opdatering.

Dette udvalg er nyoprettet, men her vil fremover stå lidt info om forskellige emner der hører under dette udvalg.

Med venlig hilsen
Gudenådalens Jagtforening - Jagt og fiske udvalget

Web- og sponsor udvalg

Kurt Kristensen tlf: 22326707.

Jan Gravesen tlf: 30941334

Under opdatering.

Med venlig hilsen
Gudenådalens Jagtforening - Web- og sponsor udvalget